Εγκαίνια χθες για το νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων με πολλές παρουσίες μεταξύ άλλων, τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, τους βουλευτές του νομού Αχαΐας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, Δημάρχους Δήμων απ’ την Δυτική Ελλάδα, Αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους κομμάτων, εκπροσώπους των στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, στελεχών του Δήμου Καλαβρύτων και πλήθος κόσμου.

Στο νέο γραφείο του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου το αδιαχώρητο από επισκέψεις. Μεταξύ των επισκεπτών και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Μπαλτάς συνοδευόμενος από τον Δημήτριο Μιχαλόπουλο οι οποίοι μαζί με τις ευχές, δώρισαν στον Δήμαρχο ένα συλλεκτικό κράνος Αξιωματικού Πυροσβεστικής.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά της Διοίκηση και το προσωπικό της Π.Υ.Καλαβρύτων για το μοναδικό δώρο και φυσικά το… δοκίμασε.

Για την ιστορία τα συγκεκριμένα κράνη χρησιμοποιούνταν τις δεκαετίες ’70 και ’80. Είναι κατασκευασμένο στο χέρι από ειδικά επεξεργασμένο δέρμα και φέρει στην κορυφή του επάνω μέρους ειδικά προσαρμοσμένη πρόσθετη κατασκευή για καλύτερη προστασία καθώς και δύο γείσα (εμπρός -πίσω). Επίσης φέρει υποσιάγωνο για την κανονική στήριξη του στην κεφαλή. Εσωτερικά έχει δερμάτινους προστατευτικούς ιμάντες για καλύτερη προσαρμογή και περισσότερη προστασία.

kalavrytanews.com