Με ασφάλεια απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου δύο άτομα, ένας άντρας και μία γυναίκα, που νωρίτερα το απόγευμα εγκλωβίστηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου είχε πιάσει φωτιά ένα δώμα και η φλεγόμενη στέγη έπεσε, αποκλείοντας την σκάλα και άρα την διαφυγή τους.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός όταν έλαβαν κλήση πως στην περιοχή του Γάλλου καίγεται ένα σπίτι και στην ταράτσα του ήταν εγκλωβισμένοι δύο άνθρωποι.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, και όπως είπε στο Goodnet.gr ο διοικητής της Νίκος Ζανιδάκης υπήρξε ανησυχία για την ασφάλεια των δύο ατόμων. Το θετικό ήταν πως η ταράτσα ήταν μεγάλη και οι δύο άνθρωποι είχαν μεταφερθεί στην άλλη πλευρά από εκεί που καιγόταν το δώμα. Με ειδικό όχημα, ο άντρας και η γυναίκα απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δώμα ταράτσας, τον οποίο είχαν μετατρέψει σε αποθηκευτικό χώρο οι ιδιοκτήτες, έχοντας μέσα διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και φιάλη υγραερίου. Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ακούστηκε μία έκρηξη και εκτιμάται, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί από την έρευνα της πυροσβεστικής, πώς ίσως υπήρξε διαρροή υγραερίου.

Από την πυρκαγιά, η στέγη του δώματος από ελενίτ έπεσε στο κλιμακοστάσιο, με αποτέλεσμα οι δύο ιδιοκτήτες, που στο μεταξύ είχαν ανέβει στην ταράτσα για να δουν τι συμβαίνει, να εγκλωβιστούν.

Σε κάθε περίπτωση, το θετικό είναι ότι οι δύο άνθρωποι ήταν σώοι και πλέον η πυροσβεστική υπηρεσία θα διερευνήσει τα αίτια του ατυχήματος.