Με καπνό γέμισε η καμπίνα ενός αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του JFK, στη Νέα Υόρκη, όταν κατά τη διάρκεια προσγείωσης ξέσπασε φωτιά σε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε από τις φλόγες και τους καπνούς ήταν τόσο μεγάλη που οι 133 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου της JetBlue, που διενεργούσε την πτήση από τα Μπαρμπάντος, αναγκάστηκαν να το εκκενώσουν εν μέσω πολικών θερμοκρασιών.

Μόλις το αεροσκάφος εισήλθε στον τερματικό σταθμό 5 του αεροδρομίου ένας εργαζόμενος της αεροπορικής εταιρείας παρατήρησε τον υπολογιστή που είχε υπερθερμανθεί να βγάζει φλόγες και φωτιά, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας. Αμέσως η καμπίνα γέμισε καπνούς και οι επιβάτες πανικόβλητοι δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Έτσι αποφασίστηκε η εκκένωση του αεροσκάφους με τους συνολικά 160 ανθρώπους (επιβάτες και πλήρωμα).

Για την εκκένωση του αεροσκάφους χρησιμοποιήθηκε ακόμη και η φουσκωτή τσουλήθρα ενώ αρκετοί επιβάτες ενεργοποίησαν τις πόρτες έκτακτης ανάγκης. Χάρη στις ενέργειες του πιλότου η φωτιά κατασβέστηκε ,αλλά ο πανικός που προκλήθηκε ήταν μεγάλος.

Σε βίντεο αμερικανικών ειδησεογραφικών ιστοτόπων φαίνεται ότι δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημεία.

theopinion.gr