Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (3/1/2023) στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Κόνιτσας, κοντά στο Λυκόστομο και το χωριό Ασφάκα.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν ένα τζιπ με μια μπετονιέρα, με αποτέλεσμα τα δύο οχήματα να βγουν από το δρόμο και να ανατραπούν σε παρακείμενο ρέμα.

Μετά από αρκετή προσπάθεια κατάφεραν οι πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ να απεγκλωβίσουν την γυναίκα οδηγό που επέβαινε στο ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο συγκρούστηκε σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μετωπικά με την μπετονιέρα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης, κοντά στο Λυκόστομο.

Οι πυροσβέστες έκοψαν της λαμαρίνες και ελευθέρωσαν την σοβαρά τραυματία οδηγό, ενώ διασώστες του ΕΚΑΒ με ιατρό ήταν κοντά της και της χορηγούσαν οξυγόνο.

Στο σημείο βρέθηκε και ασθενοφόρο και την μετέφερε στο νοσοκομείο Ιωάννινων.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο οδηγός της μπετονιέρας ελαφρά τραυματισμένος, ενώ από την σφοδρή σύγκρουση και τα δυο οχήματα κατέληξαν εκτός δρόμου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό γινόταν μόνο στο ένα ρεύμα, με κατεύθυνση τα Ιωάννινα και με της υποδείξεις των αντρών της τροχαίας Ιωάννινων.