Μια τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη στη Μαρμπέγια της Ισπανίας κατέστρεψε περισσότερα από 80 σκάφη.

Πολλά από τα σκάφη στο ψαρολίμανο La Bajadilla της Μαρμπέγια κόστιζαν εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Ο συναγερμός σήμανε περίπου στις 19:00 χθες τοπική ώρα και αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες και ασθενοφόρα. Η είσοδος του λιμανιού αποκλείστηκε, αλλά συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος καθώς οι φλόγες τύλιξαν το κτίριο, που ανήκει στη μαρίνα της Μαρμπέγια και χρησιμοποιείται για αποθήκευση και επισκευές σκαφών.

Πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από αξιωματούχους, ανέφεραν ότι περίπου 80 σκάφη μήκους μεταξύ έξι και 12 μέτρων βρίσκονταν στην αποθήκη, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Βίντεο καταγράφουν τις φλόγες και πυκνούς καπνούς στο κατεστραμμένο κτίριο.

Εκπρόσωπος του Δημαρχείου της Μαρμπέγια επιβεβαίωσε ότι περίπου 30 πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη ναυτική αποθήκη στο λιμάνι La Bajadilla, ενώ στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της τοπικής αστυνομίας, τη Πολιτικής Προστασίας και ασθενοφόρα με νοσηλευτές.

Η μαρίνα Μαρμπέγια ιδρύθηκε από δύο Σουηδούς ναυτικούς και προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες συντήρησης, συμπεριλαμβανομένου του ελλιμενισμού σκαφών στη διάρκεια του χειμώνα, της ενοικίασης σκαφών και της παροχής βοήθειας στους πελάτες για την αγορά και την παράδοση πλοίων. «Στην αποθήκη υπήρχαν περίπου 100 βάρκες μήκους μεταξύ έξι και 12 μέτρων. Πολλά από αυτά άξιζαν εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε το ισπανικό μέσο ElDebate.com. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 21:00 τοπική ώρα και τα αίτιά της παραμένουν μέχρι στιγμής ανεξακρίβωτα.

iefimerida.gr