Άστατος προβλέπεται ο καιρός σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες με πιο γενικευμένες και έντονες βροχές προς το τέλος της εβδομάδας.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι αυξημένες θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι.

Ο καιρός με μια ματιά

-Βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, περισσότερες από την Παρασκευή και μετά

-Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο

-Οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ. Πιθανόν την Τετάρτη στο Κεντρικό και βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ

Ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα με τις εντάσεις τους στα πελάγη να ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, από σήμερα Τρίτη 17/01 έως την Πέμπτη 19/01 νότιοι άνεμοι έως 6-7 μποφόρ και κατά τόπους έως 7-8 μποφόρ θα επικρατήσουν σε Ιόνιο και Αιγαίο με αποτέλεσμα τον υψηλό κομματισμό κυρίως στο Ιόνιο, στα βορειοανατολικά και στα νοτιοδυτικά τμήματα του Αιγαίου. Πρόσκαιρη εξασθένησή τους αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης 19/01 στο Ιόνιο και την Παρασκευή 20/01 στο Αιγαίο. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος την Τρίτη 17/01 θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Καιρός: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες μέχρι και την Πέμπτη - Έρχονται ισχυροί νοτιάδες και αφρικανική σκόνη