Στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής από το ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ, σε συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, άσκηση ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μερικής εκκένωσης σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς στο Γενικό Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας».

Στην άσκηση συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η 6η ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ Πάτρας, η Αστυνομική Δ/νση Αχαΐας, το Τμήμα Τροχαίας Πατρών, ο Ελληνικός Στρατός και εργαζόμενοι του νοσοκομείου από όλες τις υπηρεσίες.

Την Ασκηση επόπτευσαν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Ν. Παπαευσταθίου, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Π. Κουτσουμπέλης, με τα στελέχη της Υπηρεσίας του Χ. Βέρρα γενικού ιατρού επειγοντολόγου, τον Κ. Ουρανή γενικό ιατρό και την Κ. Αλεξοπούλου πύραρχο (ΥΙ) ειδικό παθολόγο και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ι. Καρβέλης.

Στην άσκηση συμμετείχαν ο συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Νήσων (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη) υποστράτηγος Ν. Ρουμελιώτης, ο διοικητής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας αντιπύραρχος Χ. Μπόκας, ο διοικητής ΚΕΤΧ ταξίαρχος Τρ. Χατζηγιάννης, ο αστυνομικός δ/ντης Αχαΐας ταξίαρχος Θ. Τσάτσαρης, ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Π. Μάλλιος, η δ/ντρια ΕΚΑΒ Πάτρας Α. Κανελλοπούλου, ο διοικητής 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Α. Φαλίδας, ο διοικητής 6ης ΕΜΑΚ επιπυραγός Θ. Φιλιππόπουλος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας πύραρχος Β. Σολδάτος, η αντιπύραρχος Ε. Λαλιώτη καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων και εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες φορείς για την άρτια συνεργασία και ιδιαιτέρως το προσωπικό του νοσοκομείου μας που επέδειξε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και άριστο επαγγελματισμό, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες» ανέφερε ο διοικητής του «Αγίου Ανδρέα», Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Καρβέλης, τον οποίο συνόδευε ο υποδιοικητής τη ς6ης ΥΠε, Π. Μάλλιος, αναφερόμενος γενικά στο πλαίσιο της άσκησης που εφαρμόστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, στο ΠΓΝΠ και ολοκληρώθηκε στο «Αγιος Ανδρέας», τόνισε ότι διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και στις τρεις υγειονομικές μονάδες και πρόσθεσε: «Στόχος μας ήταν να γίνει αντιληπτός ο διακριτός ρόλος που πρέπει να έχει κάθε στέλεχός μας στην περίπτωση ενός έκτακτου συμβάντος, όπως ένας σεισμός ή μια ενδεχόμενη πυρκαγιά. Παράλληλα στόχος μας είναι η εύρυθμη και αποτελεσματική συνεργασία των νοσοκομείων με τις λοιπές υπηρεσίες καθότι η επιτυχία ενός εγχειρήματος διαχείρισης κρίσεων είναι διυπερεσιακή. Οφείλω να υπογραμμίσω ότι αυτοί οι στόχοι επετεύχθησαν στις συγκεκριμένες ασκήσεις ετοιμότητας και ευχαριστώ θερμά όλους για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την άριστη συνεργασία».

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, επίσης συνεχάρη τα στελέχη της Διοίκησης του «Αγίου Ανδρέα» Ηλία Θεοδωρόπουλο και Παναγιώτη Δημόπουλο που συντόνισαν τη συμβολή του προσωπικού του νοσοκομείου στην άσκηση.

pelop.gr