Με νέο πυροσβεστικό όχημα ενισχύθηκε πρόσφατα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Αγίου Όρους, που εδρεύει στις Καρυές, και το οποίο δόθηκε από την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής, με την μέριμνα του Διοικητού κ. Αριστείδη Κατιρτζίδη.

Έτσι στις 19 Ιανουαρίου έγινε ο αγιασμός μπροστά στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, με την παρουσία του Πρωτεπιστάτου Γέροντος Χριστοφόρου Ιβηρίτου και των λοιπών μελών της Ιεράς Επιστασίας, του Διοικητού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγίου Όρους κ. Γεωργίου Μητσάνη μετά των συνεργατών του πυροσβεστών, καθώς και του Διοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους κ. Χρήστου Μαστοροστέργιου.

Το όχημα έχει δεξαμενή νερού 4 τόνων και ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει νέα ηλεκτρονικά συστήματα για καλύτερη απόδοση σε περίπτωση που θα κληθεί να κατασβέσει τυχόν πυρκαγιά στην δύσκολη περιοχή του Αγίου όρους, όπου συχνά παρατηρούνται πυρκαγιές, προκαλούμενες κυρίως από κεραυνούς.

Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν έτος 2022 αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία τρεις πυρκαγιές στο Άγιον Όρος, δύο στην περιοχή Αράπης της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου και μία στην περιοχή της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, για τις οποίες άμεση και μεγάλη ήταν η συμβολή των ανδρών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγίου Όρους, καθώς και η βοήθεια που προσέφερε ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος
Μαρτίνος.

vimaorthodoxias.gr

Νέο όχημα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Αγίου Όρους