Αναλυτικά το μήνυμα του πατρινού Αντιστρατήγου ε.α. ΕπίτιμουΥπαρχηγού Π.Σ. Ιωάννη Πετρούτσου:

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων με την οποία αποστρατεύτηκα από τις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος με τον βαθμό του Αντιστρατήγου και επίτιμου Υπαρχηγού, θα ήθελα καταρχήν να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στις πολιτικές και φυσικές ηγεσίες του Σώματος για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν στις θέσεις ευθύνης τις οποίες υπηρέτησα.

Ιδιαίτερα θέλω να αναφερθώ και να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Αρχηγό Π.Σ. Στρατηγό ε.α. Αλέξιο Ράπανο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε καθώς και την άψογη συνεργασία την οποία είχαμε.

Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω τον πολίτη από την ανώτατη βαθμίδα της ιεραρχίας, με γνώμονα και υπέρτατο σκοπό την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους, αλλά και του φυσικού μας πλούτου.

Θα ήθελα να εκφράσω από καρδιάς τις ευχαριστίες μου προς το ιδιαιτέρως άξιο Πυροσβεστικό προσωπικό, αναγνωρίζοντας την εργατικότητά τους, το φιλότιμό τους, την μεθοδικότητα και τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει, δεδομένου ότι συνεργαστήκαμε άριστα στην αντιμετώπιση χιλιάδων αστικών και δασικών συμβάντων επί Υπαρχηγίας μου. «Σας παροτρύνω, να συνεχίσετε να εργάζεστε κάτω από τις ίδιες αρχές, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στους πολίτες, στηρίζοντας την νέα ηγεσία, την οποία συγχαίρω και της εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που θα επιτελέσει».

Επιπροσθέτως, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, των Αρχών, Φορέων, Υπηρεσιών και Συλλόγων, των Μ.Μ.Ε., τους εθελοντές μας, αλλά και τους πολίτες για την στήριξη που μου παρείχαν, την άριστη συνεργασία και την εκτίμησή τους στο πρόσωπό μου!

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την σύζυγό μου και τα δυο μου παιδιά, που παρά την φύση του επαγγέλματός μου και των συχνών μετακινήσεων, η κατανόηση, η ηρεμία και η καρτερικότητά τους, με γέμιζε πάντοτε με δύναμη.

Σας ευχαριστώ πολύ!!! Εύχομαι σε όλους, υγεία και ευημερία!

Μετά τιμής, Ιωάννης Γρ. Πετρούτσος Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Υπαρχηγός Π.Σ.