Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα θα συνεχίσει την επέλασή της και τις επόμενες ώρες, καθώς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε αρκετές περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Τα χιόνια που έφερε η κακοκαιρία Barbara θα συνεχίσουν να πέφτουν σε αρκετές περιοχές. Συγκεκριμένα, οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται στην ανατολική και νότια Ελλάδα θα συνεχιστούν.

Από αργά το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους πυκνές στην ανατολική Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Χιόνια στην Αττική και τις επόμενες ώρες
Σε ό,τι αφορά στην Αττική, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα χιόνια είναι κατά περιόδους πυκνά από το βράδυ έως τα ξημερώματα της Τρίτης, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Το απόγευμα θα χιονίσει ξανά, για λίγο, αναφέρει ακόμη η ΕΜΥ. Επίσης, κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός, που θα είναι ισχυρός στα βόρεια.

Πού θα χιονίσει την Τρίτη
Αύριο, Τρίτη, οι χιονοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία Barbara αναμένεται να συνεχιστούν στις Σποράδες- έως τις προμεσημρινές ώρες- στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Επίσης, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά).

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί την Τρίτη στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Τέλος, βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι, με ένταση 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη σταδιακά θα εξασθενήσουν.