Συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Σεραφείμ Τσιουγκρή, πραγματοποιήθηκε χθες, στο γραφείο του δημάρχου Τριφυλίας, κ. Γεωργίου Λεβεντάκη, στην Κυπαρισσία.

Επίσης, παρόντες στη συνάντηση αυτή ήταν, ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων, κ. Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, ο υποδιοικητής, κ. Ηλίας Τσιγαράς, καθώς και ο εθελοντής πυροσβέστης και μέλος της ΠΕΕΠΣ, κ. Θάνος Χουλιάρας.

Σκοπό της συνάντησης αποτέλεσε, η ενημέρωση, όπως και η ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με την ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, στην Δ.Κ. Φιλιατρών, προκειμένου να υπάρχει παρουσία πυροσβεστικής δύναμης στην περιοχή, για άμεση επέμβαση σε τυχόν συμβάντα.

Θετική υπήρξε η ανταπόκριση, τόσο του δημάρχου Τριφυλίας, όσο και του διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων και αποφασίστηκε, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, να πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα, στην πόλη των Φιλιατρών, προς ενημέρωση του κοινού και των φορέων της περιοχής, για τον εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας τόνισε, πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου Πυροσβεστικού Κλιμακίου, σε μία μεγάλη πληθυσμιακά πόλη, όπως τα Φιλιατρά, με αρκετά περιστατικά τον χρόνο, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Και πως, τα κλιμάκια των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας μόνο, δεν επαρκούν για παροχή βοήθειας, σε όλο το εύρος του Δήμου, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιπλέον τόνισε, πόσο αναγκαίο και μείζονος σημασίας είναι και το κομμάτι του εθελοντισμού, όπως και η συμμετοχή μας σε αυτό.

Γι’ αυτόν τον λόγο, πρόκειται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με συλλόγους, φορείς και παράγοντες της περιοχής μας.

Η στελέχωση κάθε πυροσβεστικού κλιμακίου, με επαρκή προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό, είναι εξαιρετικά σημαντική και η συμβολή της μεγάλη, στη δύσκολη αποστολή του.

Κυπαρισσία 09-02-2023
Εκ του Γραφείου Τύπου
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Ε.Π.Σ στο Δήμαρχο Τριφυλίας για ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Φιλιατρά