Σύμφωνα με το meteo έρχεται ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο στην «καρδιά» του χειμώνα.

Ανοιξιάτικος καιρός προβλέπεται αύριο, Σάββατο, μέσα στον χειμώνα σύμφωνα με το meteo. Συγκεκριμένα αναμένεται γενικά αίθριος και πάλι καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, στην Πελοπόννησο, τη Θράκη, την Ανατολική Στερεά, το Αιγαίο, την Εύβοια και την Κρήτη. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες αυτές αναμένονται να είναι υψηλές για την εποχή. Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 18, στη Θεσσαλία από 1 έως 18, στην Ήπειρο από 0 έως 16, τη Στερεά από 2 έως 18, την Πελοπόννησο από -1 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 16, στις Κυκλάδες από 6 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 4 έως 16 και στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ.

Όσον αφορά την Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.