Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ροβολιάρι Φθιώτιδας

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ροβολιάρι Φθιώτιδας
20/02/2023

Πολύ μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχαμε το μεσημέρι της Δευτέρας (20/2) για επικίνδυνη πυρκαγιά στο Ροβολιάρι του Δήμου Μακρακώμης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας σε δασική έκταση και γρήγορα επεκτάθηκε σε δύσβατα σημεία εξαιτίας του πολύ ισχυρού αέρα, ενώ απείλησε και το φωτοβολταϊκό πάρκο.

Λίγο πριν τις 18:30’ η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, καθώς ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να “κυκλώσουν” τα μέτωπα και να μην τα αφήσουν να επεκταθούν, κυρίως το νοτιοδυτικό μέτωπο που κινούνταν προς το Λιτόσελο.

Για να το πετύχουν αυτό χρειάστηκε η συνδρομή 55 πυροσβεστών με 18 οχήματα και μία ομάδα ΕΜΟΔΕ, ενώ πολύτιμη ήταν και η συνδρομή της Αστυνομίας, καθώς και εθελοντών.

Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο ίδιος ο Περιφερειακός Διοικητής Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχος Σίμος Αποστόλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, πυροσβέστης από την Π.Υ. Λαμίας αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης και από κει στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για εξετάσεις.

Don't Miss

Πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο κτιρίου, στην Π.Ε. Μεσσηνίας.(βίντεο)

Πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο κτιρίου, στην Π.Ε. Μεσσηνίας.(βίντεο)

Πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο κτιρίου, στην Π.Ε. Μεσσηνίας. Για πυρκαγιά
Ποιό είναι το θηριώδες πυροσβεστικό Ilyushin Il-76 που στέλνει η Ρωσία στην Ελλάδα

Ποιό είναι το θηριώδες πυροσβεστικό Ilyushin Il-76 που στέλνει η Ρωσία στην Ελλάδα

Δύο αεροσκάφη Ilyushin Il-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8 αποστέλλει