Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε από τον Γιάννη Σταμούλη στη σελίδα του στο facebook

Σήμερα μετά από πάνω τρεις δεκαετίες, ολοκληρώνω την θητεία μου, στον υψηλότερο βαθμό, στο Πυροσβεστικό Σώμα. Σε αυτή τη συναρπαστική διαδρομή, μετείχα από πολλές θέσεις και καθήκοντα στην καθημερινή προσπάθεια για τη διασφάλιση του αγαθού της πολιτικής προστασίας της πατρίδας. Μια αποστολή βασισμένη πάντα στο συλλογικό έργο με θαυμάσιους συναδέλφους, που με πολλούς από αυτούς είμαστε πλέον αδελφικοί φίλοι.

Ανακοίνωση σχετικά με το βαθμολόγιο των Αξιωματικών

Παράλληλα με την επαγγελματική πορεία, ιδιαίτερα σημαντική, ήταν η καθημερινή πάλη μέσα από την Ένωση Αξιωματικών, όπου οι συνάδελφοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους για πολλά χρόνια στην ηγεσία της, όπου πάλι μαζί με εξαιρετικούς συνεργάτες, βάλαμε το λιθαράκι μας για την επαγγελματική ανύψωση του οργανισμού, και γνώρισα καλά ότι ο ένστολος πολίτης πρέπει να είναι ενεργός πολίτης.

Σε όλα αυτά τα χρόνια είδα πολλές φορές από κοντά τι σημαίνει καταστροφή, πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση των συνεπειών της και πόσο λεπτό είναι το νήμα που χωρίζει την ζωή από την απώλεια της.

Σε αυτή την διαχείριση σημαντικός παράγοντας είναι η εκπαίδευση και η μελέτη. Είχα την τύχη να εκπαιδευτώ στις μεταπτυχιακές Σχολές των Ε.Δ. και της ΕΛ.ΑΣ. και σε προγράμματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και την τιμή να διδάξω εκατοντάδες νέους συναδέλφους, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ως εκπαιδευτής, καθηγητής και Διοικητής, ενώ προσπάθησα για την διάχυση της πυροσβεστικής γνώσης συγγράφοντας δεκάδες άρθρα και πάνω από 40 βιβλία.

Έζησα από κοντά, για πολλά χρόνια, την ανάγκη της πυροσβεστικής συνεργασίας, με τις υπόλοιπες χώρες εκπροσωπώντας την χώρα μας στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία αξιωματικών.

Στα τελευταία χρόνια της θητείας μου ως Ανώτατος Αξιωματικός, έζησα σε απόλυτο βαθμό, πολλές φορές τον μοναχικό δρόμο του βάρους της ευθύνης της διοίκησης και την πολυπλοκότητα της.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα που συνεργαστήκαμε από όλα τα μετερίζια της υπηρεσίας. Ιδιαίτερο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου που μοιραστήκαμε μαζί το βάρος της καθημερινότητας.

Παραδίδοντας αύριο την υπηρεσιακή μου ταυτότητα, θα διατηρήσω την πλούσια επαγγελματική εμπειρία, τους εξαιρετικούς φίλους συναδέλφους και την ιδιότητα του ενεργού πολίτη που δίνει ζωή στον ίδιο και βάζει λιθαράκια για το κοινό καλό.

policenet.gr