Υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson επισκέπτονται αύριο την Καβάλα, επιδεικνύοντας ενδιαφέρον για μεγάλη επένδυση στην περιοχή. Για τον σκοπό αυτό, θα βρίσκονται στην Ελλάδα από αύριο και μέχρι την 3η Μαρτίου ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Erickson Ντάγκλας Κιτάνι και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ράιαν Πέρκινς.

Σημειώνεται ότι η Erickson είναι αεροδιαστημική βιομηχανία και πάροχος αεροπορικών υπηρεσιών, με έδρα το Πόρτλαντ, Όρεγκον, στις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1971 και έκτοτε έχει καταστεί εξέχουσα και καινοτόμος εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα της εναέριας πυρόσβεσης.

Στην επίσκεψη ο Κώστας Φραγκογιάννης

Στην επίσκεψη και τις σχετικές συζητήσεις θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατά την επίσκεψη στην Καβάλα, οι Έλληνες υπουργοί και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα επισκεφθούν το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, το οποίο έχει προταθεί από την ελληνική κυβέρνηση ως κατάλληλος χώρος για την ανάπτυξη του κέντρου συναρμολόγησης, συντήρησης και επισκευής πυροσβεστικών ελικοπτέρων, το οποίο επιθυμεί να αναπτύξει η Erickson, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής τής Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η ιδέα της σχετικής επένδυσης της εταιρείας στην Ελλάδα είχε συζητηθεί αρχικά κατά την επίσκεψη του κ. Φραγκογιάννη στις ΗΠΑ, τον περασμένο Νοέμβριο, σημειώνει το υπουργείο. Με την παρουσία τους στην Ελλάδα και την επί τόπου επίσκεψη στον Αμυγδαλεώνα, οι Αμερικανοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές επιβεβαιώνουν το ενεργό ενδιαφέρον τής εταιρείας για την πραγματοποίηση της επένδυσης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

moneyreview.gr