Δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο το βράδυ της Πέμπτης μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ουρανοξύστη υπό κατασκευή σε μια από τις μεγάλες εμπορικές συνοικίες του Χονγκ Κονγκ.

Οι σκαλωσιές γύρω από το κτίριο τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ από τα φλεγόμενα κομμάτια που έπεφταν, πήραν φωτιά και αντικείμενα στο έδαφος, όπως μεταδίδει η South China Morning Post.

Οι τραυματίες, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι οδηγοί, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Yau Ma Tei για νοσηλεία.

Φλόγες φάνηκαν στα ικριώματα από μπαμπού γύρω από αρκετούς ορόφους του κτιρίου γύρω στις 12.35 π.μ., τοπική ώρα καθώς οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά.

Οι φλόγες σε ορισμένους ορόφους έγιναν τεράστιες και ακούστηκαν και εκρήξεις.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν δύο αεροσκάφη και ανέπτυξαν δύο ομάδες με ειδικό εξοπλισμό για να σβήσουν τη φωτιά.

Φλεγόμενο υλικό και σπινθήρες παρασύρθηκαν γύρω από την περιοχή και κάποια στιγμή απείλησαν να εξαπλωθούν στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Sheraton Hotel και στο Hermes House, ένα κοντινό συγκρότημα γραφείων, σε πολυτελή περιοχή του Χονγκ Κονγκ.

Μια ώρα αργότερα, η φωτιά εξαπλώθηκε σε όλο το υπό κατασκευή κτίριο και κατέβαινε προς τον δρόμο, όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες περαστικοί και παρακολουθούσαν το θέαμα.

Το υπό κατασκευή κτίριο, 42 ορόφων, επρόκειτο να στεγάσει ένα ξενοδοχείο και το ιστορικό Mariners’ Club, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αναδόχου του, του Empire Group.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέστησε στους γύρω κατοίκους που επλήγησαν από τον καπνό να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να παραμείνουν ήρεμοι.

Το Χονγκ Κονγκ έχει πληγεί από μια σειρά από μεγάλες πυρκαγιές σε αστικές περιοχές τους τελευταίους μήνες.

Τον Ιανουάριο ξέσπασε πυρκαγιά σε βιομηχανικό κτίριο στο Σαν Πο Κονγκ και χρειάστηκαν οι πυροσβέστες σχεδόν 10 ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Περίπου 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα κτίριο στην οδό Dundas στο Mong Kok τον περασμένο Δεκέμβριο.