Απότομη αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη, τουλάχιστον για μια σειρά από περιοχές στα Δυτικά, αλλά και τα κεντρικά της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι καταιγίδες τοπικά στα δυτικά και ανατολικά είναι πιθανό να είναι ισχυρές. Πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις υπάρχει στα δυτικά, καθώς και σε τμήματα του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου.

Υπενθυμίζουμε πως έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε νωρίτερα σήμερα, η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία, σύμφωνα με το οποί προβλέπονται καταιγίδες και κατά τόπου κεραυνοί, ενισχυμένοι άνεμοι και χαλαζοπτώσεις στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο, την Τετάρτη.

Τις νυχτερινές ώρες προς πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειώνονται και σε ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας.

Έως τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, ωστόσο θα διατηρηθούν στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα.

Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Πέφτει ελαφρά η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς και στην Ήπειρο από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, η θερμοκρασία στα Επτάνησα θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 0 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 16, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή στροφή τους σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη στην Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά έως 5-6 μποφόρ, ενώ κατά τις απογευματινές ώρες αναμένεται στροφή των ανέμων σε δυτικούς με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.