Σε δύσκολες πραγματικές συνθήκες αστικής πυρκαγιάς σε διαμέρισμα ή άλλο κλειστό χώρο εκπαιδεύονται οι πυροσβέστες της Λέσβου με τον αυτοκινούμενο εξομοιωτή πυρκαγιάς “Fire Dragon” που βρίσκεται στη Λέσβο.

Τον εξομοιωτή προμηθεύτηκε το 2015 το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος και ήδη έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 5.000 πυροσβέστες σε όλη την Ελλάδα. Μετά από τη Σάμο και τη Χίο, ο “Fire Dragon” από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 22 Μαρτίου, θα βρίσκεται στη Λέσβο όπου θα εκπαιδευτούν 75 πυροσβέστες του νησιού.

Όπως είπε στην κάμερα της ΕΡΤ Αιγαίου ο εκπαιδευτής Βασίλειος Εψάς «ο εξομοιωτής αστικής πυρκαγιάς αναπτύσσει πολύ δύσκολες συνθήκες φωτιάς με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 600 βαθμούς , με καπνούς και υδρατμούς και οι πυροσβέστες , τουλάχιστον σε ζευγάρια, έτσι όπως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πραγματικό συμβάν, εκπαιδεύονται σε καινούριες τεχνικές πρώτα απ΄όλα για την ασφάλειά τους και εν συνεχεία να σβήσουν τη φωτιά και σήμερα το σενάριο προέβλεπε τον εντοπισμό και τη διασωση ενός βρέφους.»

Οι πυροσβέστες μπαίνουν στον εξομοιωτή με τον προσωπικό τους εξοπλισμό και τα μέσα ατομικής προστασίας που διαθέτουν και όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος , πλέον υπάρχει επάρκεια στα μέσα ατομικής προστασίας των πυροσβεστών στο νησί. Εκεί που πάσχουμε και κατευθύνεται ο αγώνας της Ένωσης, είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό. Μας λείπουν τουλάχιστον 25 πυροσβέστες για να στελεχώσουμε επαρκώς τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Λέσβου .»

ertnews.gr