Επιδείνωση του καιρού προβλέπουν για τις επόμενες δύο ημέρες οι μετεωρολόγοι, με τους ισχυρούς ανέμους να είναι το κύριο χαρακτηριστικό μέχρι και την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι μετά το Σαββατοκύριακο της 25ης Μαρτίου ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση, με τον υδράργυρο να κατρακυλά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Όπως τονίζει με ανάρτησή του στο facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί, προειδοποιώντας τους οδηγούς να μην αφήσουν τα ΙΧ τους κάτω από δέντρα. Παράλληλα, ο γνωστός μετεωρολόγος επισημαίνει και τον κίνδυνο πυρκαγιών, με τις όποιες βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους σε πολύ λίγα σημεία της χώρας.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για κακοκαιρία μέχρι και την Τετάρτη, με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρα 500 και 600 μέτρων. Παράλληλα, οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν ευνοούν την εμφάνιση παγετού σε πολλά σημεία, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.