Το οργανωτικό κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Φιγαλείας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τη Πέμπτη 30 Μαρτίου στο Δημαρχείο Φιγαλείας σε συνάντηση εργασίας ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Βλάχος και Εθελοντές Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σχετικά με το οργανωτικό πλάνο της περιοχής συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το σύνολο των κρουνών σε όλους τους οικισμούς καθώς και τοποθέτηση νέων όπως επίσης και η συνολική κατάσταση των υδατοδεξαμενών πλήρωσης πυροσβεστικών οχημάτων και ελικοπτέρων.

Επίσης η αναβάθμιση και βελτίωση των συνθηκών του χώρου στάθμευσης του Πυροσβεστικού Οχήματος στη περιοχή της Βαγένας και του προσωπικού του ΠΣ καθώς και η ανακατασκευή του Πυροφυλακίου Φιγαλείας το οποίο καλύπτει τμήματα της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

Ακόμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πυροπροστασία και τις περιπολίες στη περιοχή της Νέδα ενώ για πρώτη φορά προτάθηκε η ιδέα της ίδρυσης Εποχικού Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη περιοχή της Νέας Φιγαλείας.

O Αντιδήμαρχος κος Βλάχος έδειξε πρόθυμος για επίλυση των θεμάτων αλλά και για άμεση συνεργασία με της Πυροσβεστικές Δυνάμεις του Νομού Ηλείας ενώ σημείωσε πως θα πραγματοποιηθεί και στη Νέα Φιγαλεία δράση ενημέρωσης πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ: Συνάντηση εργασίας εν’ όψη αντιπυρικής περιόδου