Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να περιορίσουν μία τεράστια πυρκαγιά στην ανατολική Νότια Κορέα την Τρίτη (11/4), καθώς οι ισχυροί άνεμοι και ο ξηρός καιρός επιδείνωσαν τις συνθήκες.

Εκατοντάδες Νοτιοκορεάτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετά απο πυρκαγιά που πυροδοτήθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και έκαψε τμήματα μιας ανατολικής παράκτιας πόλης την Τρίτη, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια.

Περισσότεροι από 700 πυροσβέστες και 300 οχήματα στάλθηκαν για να καταπολεμήσουν τη φωτιά που ξεκίνησε σε βουνό σε κεντρικό τμήμα της Γκανγκνέουνγκ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας και το Υπουργείο Εσωτερικών και Ασφάλειας.

Τουλάχιστον 44 σπίτια καταστράφηκαν και περισσότεροι από 300 κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε εγκαταστάσεις που περιελάμβαναν αρένα για πατινάζ και το γυμναστήριο ενός σχολείου. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσος χρόνος θα χρειαζόταν οι πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες καθώς οι ισχυροί άνεμοι καθιστούσαν δύσκολη την ανάπτυξη αεροσκαφών. Οι πυροσβέστες εστιάζουν στο να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς σε πιο κατοικημένες περιοχές του Γκανγκνέουνγκ.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γεόλ έδωσε εντολή στους αξιωματούχους να αναπτύξουν «όλο τον διαθέσιμο εξοπλισμό και προσωπικό» για να σβήσουν γρήγορα την πυρκαγιά και να εκκενώσουν τους κατοίκους για να αποτρέψουν την απώλεια ζωών.