Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο γραφείο του Δημάρχου Τριφυλίας κ Γιώργου Λεβαντάκη συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, με πρωτοβουλία του Εθελοντή Πυροσβέστη ΠΣ και μέλους της ΠΕΕΠΣ Θάνου Χουλιάρα ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο Ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη πόλη των Φιλιατρών.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλά φαινόμενα αστικών και δασικών πυρκαγιών στη περιοχή καθώς και τροχαίων ατυχημάτων. Η βάση της Π.Υ Γαργαλιάνων απέχει περίπου 20’ από το κέντρο των Φιλιατρών ενώ η βάση του Π.Κ Κυπαρισσίας περίπου 15’. Αξίζει να σημειωθεί πως ο χρόνος επέμβασης σε συμβάν στον ορεινό όγκο της Δ.Ε Φιλιατρών αυξάνεται κατά πολύ.

Η ιδέα της ίδρυσης ενός Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη πόλη των Φιλιατρών θα επιφέρει την άμεση επέμβαση σε οποιοδήποτε συμβάν αστικό ή δασικό μέχρι να έρθει η συνδρομή από τις όμορες περιοχής. Θετική αντίδραση επέδειξαν στη πρόταση αυτή και ο Δήμαρχος κος Λεβαντάκης καθώς και η Διοίκηση της Π.Υ Γαργαλιάνων.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει μια δράση ενημέρωσης των φορέων, συλλόγων, σωματείων και κατοίκων της πόλης των Φιλιατρών ώστε να στηριχθεί αυτή η ιδέα να βρεθούν οι εθελοντές πολίτες οι οποίοι και θα εκπαιδευθούν ώστε να γίνουν πυροσβέστες, οδηγοί & μάχιμοι και να μπει γερά η βάση ώστε η πόλη να αποκτήσει μια πυροσβεστική υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη την ελληνική επικράτεια λειτουργούν σήμερα 23 Εθελοντικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια και Σταθμοί.

Σε μια πόλη 5000 κατοίκων χρειάζονται μόλις 15! πολίτες για την ίδρυση μιας πυροσβεστικής υπηρεσίας η οποία θα εδρεύει στα Φιλιατρά, σε κτήριο που θα υποδείξει ο Δήμος Τριφυλίας και φυσικά με πυροσβεστικά οχήματα έτοιμα για κάθε συμβάν. Είναι υποχρέωση του πολίτη των Φιλιατρών να στηρίξει αυτή την ιδέα ώστε να πάρει σάρκα και ωστά.

Θάνος Χουλιάρας

Εθ Πυροσβέστης ΠΣ – Μέλος ΠΕΕΠΣ

Φιλιατρά: Η ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου να στηριχθεί από φορείς και κατοίκους

pna.gr