Με αντικείμενο λειτουργικά, επιχειρησιακά και υπηρεσιακά ζητήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευβοίας συναντήθηκαν ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης με τον Αντιστράτηγο ΠΣ Γεώργιο Πουρνάρα, που ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2023 καθήκοντα αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος

Κατά τη συνάντηση ο κ. Ζεμπίλης κατ´αρχάς έθεσε το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές υπηρεσιακές μονάδες και ζήτησε την ενίσχυση τους σε υλικοτεχνική υποδομή και οχήματα.

Περαιτέρω, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την ενίσχυση σε προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος στην Εύβοια, αλλά και την αναβάθμιση υπηρεσιακών δομών, όπως το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αλιβερίου.

Επιπλέον, ο κ. Ζεμπίλης έθεσε θεσμικά ζητήματα των εποχικών δασοπυροσβεστών, όπως το συνταξιοδοτικό, αξίωσε δε τη μόνιμη πρόσληψη τους, μέσω μοριοδότησης, χωρίς ηλικιακό όριο.

Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης επανέλαβε το αίτημα του για βάση δασοκομάντος στην Εύβοια και κατά τη φετινή χρονιά. Ως γνωστό ο Βουλευτής Ευβοίας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, είχε ζητήσει, όπως και έγινε, τη παρουσία δασοκομάντος το καλοκαίρι του 2022 στη Στενή Ευβοίας, κατά τη συνάντηση του τον Ιούνιο του 2022, με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Βασίλη Παπαγεωργίου.

Έτσι, ο κ. Ζεμπίλης και κατά τη συνάντηση του με τον αρχηγό του ΠΣ ζήτησε η Στενή Ευβοίας να αποτελέσει μόνιμη και σταθερή βάση δασοκομάντος, κατά την θερινή περίοδο, για τη προστασία του δασικού οικοσυστήματος της Εύβοιας.

Ο Αρχηγός του ΠΣ δεσμεύθηκε να εξετάσει τα θέματα που του έθεσε ο κ. Ζεμπίλης, ενώ για τη βάση των δασοκομάντος ανέφερε ότι η δασοπροστασία της Εύβοιας θα αποτελέσει προτεραιότητα του επιχειρησιακού σχεδιασμού και κατά την φετινή θερινή περίοδο.

eviathema.gr