Καναδάς: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αλμπέρτα λόγω των δασικών πυρκαγιών

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε χθες Σάββατο η επαρχία Αλμπέρτα στον δυτικό Καναδά, όπου σχεδόν 25.000 κάτοικοι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

Η πρωθυπουργός της Αλμπέρτα, Ντανιέλ Σμιθ, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι πρόκειται για “άνευ προηγουμένου κρίση”, αφού τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν 103 δασικές πυρκαγιές και 1,2 εκατ. στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η επαρχία μας έχει τα εργαλεία, την τεχνολογία και τους πόρους που απαιτούνται για να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση”, είπε η Σμιθ. “Θα δαπανήσουμε όσα κεφάλαια χρειαστούν”, υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει βοήθεια εφόσον τη ζητήσει.

capital.gr

Don't Miss

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη Σιταριά Φλώρινα

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στη Σιταριά Φλώρινας. Επιχειρούν 17 πυροσβέστες

Τραγωδία στο Λουτράκι – Νεκρός 26χρονος οδηγός σε σοβαρό τροχαίο

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο Λουτράκι επί