Με βροχές και καταιγίδες θα «κυλήσει» το Σαββατοκύριακο. Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από αύριο Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας, με καταιγίδες που θα επηρεάσουν και την Αττική. Σύμφωνα με όσα είπε o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr οι έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Κυριακή κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στην Πελοπόννησο και τη Θεσσαλονίκη, ενώ όπως τόνισε το φθινοπωρινό σκηνικό θα διατηρηθεί και την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κύριο Γιαννόπουλο το Σάββατο (10/6) στην κεντροανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας (11 & 12/6), στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα αναμένεται αναμένονται αξιόλογες μεταβολές.

«Την Κυριακή θα σημειωθεί έντονη αστάθεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ θα έχουμε πολλούς κεραυνούς στα Ηπειρωτικά», ανέφερε αρχικά ο κ. Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

«Τα φαινόμενα θα είναι ακόμα πιο έντονα σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Στερεά και Κεντρική και Βόρεια Πελοπόννησο. Μέσα στους νομούς που θα επηρεάσει η κακοκαιρία είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε.

«Μεσημέρι προς απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα Ηπειρωτικά όσοι είναι σε νησιά δεν θα καταλάβουν τίποτα», συμπλήρωσε.

«Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η αστάθεια, θα έχει καταιγίδες και στην Αττική. Από Τρίτη περιορίζεται η αστάθεια. Το καλοκαίρι επιστρέφει από την Τρίτη», ανέφερε.