Τριήμερο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από αύριο, Παρασκευή, έως και την Κυριακή, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας, ενώ θα συνοδεύονται από κεραυνούς και πιθανώς χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Η επιδείνωση του καιρού θα προκληθεί λόγω ασταθών αέριων μαζών από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια, σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό κινούμενο από τις ακτές της Αφρικής προς το Αιγαίο.

«Βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες», επισημαίνεται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία
Η κακοκαιρία θα προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα στις εξής περιοχές, το επόμενο τριήμερο:

Την Παρασκευή (16/6) στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κατά τόπους την κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία, πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Το Σάββατο (17/6) στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα τη Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (18/6) στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα της Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας.