Νύχτα αγωνίας στο Αλιβέρι Ευβοίας με μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα σε δασική έκταση, στην περιοχή Μηλάκι.

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, Ανοιχτή Επικοινωνία, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός τόνισε πως «η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη, ήταν μια δύσκολη αγροτοδασική πυρκαγιά» ενώ υπογράμμισε ότι το μέτωπο της φωτιάς απέχει περίπου 2 με 2,5 χιλιόμετρα από τον οικισμό Καλέντζι όπου έχουν παραταχθεί πολλές δυνάμεις για να μην περάσει η φωτιά.

Ανέφερε επίσης πως αυτή τη στιγμή επιχειρούν 107 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και υδροφόρες των ΟΤΑ. Επίσης με το πρώτο φως της ημέρας πετούν 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον κύριο Αρτοποιό η κεφαλή του μετώπου είναι κοντά στον Προφήτη Ηλία σε μια κορυφογραμμή απέναντι από τον οικισμό Μηλάκι. Ο κύριος Αρτοποιός διευκρίνισε πως δεν κινδύνευσε ούτε το εργοστάσιο της ΔΕΗ ούτε το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής και δεν χρειάστηκε η εκκένωση οικισμού.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι έγινε μια σύλληψη επ’ αυτοφόρω ενός 75χρονου ο οποίος “κάπνιζε” τα μελίσσια του την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.