Πυρκαγιά ξέσπασε σε γνωστό ψητοπωλείο στην παραλιακή ζώνη της Καλύμνου, ενώ αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, με την άμεση παρέμβαση του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Στις 12:30 περίπου το μεσημέρι, ξέσπασε φωτιά στο ψητοπωλείο, πιθανόν στο σύστημα εξαερισμού, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλος κίνδυνος επέκτασης, καθώς βρίσκεται στο ισόγειο τριώροφου κτήριο και εφάπτεται με συγκρότημα κτιρίων που στεγάζονται διάφορα γραφεία, ενώ μεγάλος ήταν ο κίνδυνος έκρηξης από υγραέριο.

Άμεση ήταν η παρέμβαση των ανδρών του Λιμεναρχείου Καλύμνου, που αντιλήφθηκαν τη φωτιά και σε λίγα δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο χώρο, σταμάτησαν την κυκλοφορία και με πυροσβεστήρες και μοναδική αυτοθυσία, προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά, ενώ παρόλο τους πυκνούς καπνούς, μπήκαν στο χώρο και διερεύνησαν τους πάνω ορόφους για εγκλωβισμένους. Σε λίγα λεπτά κατέφθασαν οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, που με τις συντονισμένες παρεμβάσεις τους, κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά, ώστε να μην κινδυνεύσουν τα υπόλοιπα κτήρια, ενώ παρενέβη και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, για να ελέγξει τα καλώδια του ρεύματος.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί και δεν επεκτάθηκε η φωτιά στα παρακείμενα κτήρια, ενώ οι ζημιές στην επιχείρηση είναι πολύ μεγάλες.

palmoskalymnou.gr