Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Νέο Κουβαρά, στην Κερατέα.
Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά μαίνεται στη θέση Πέτα, στον Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού και λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αυτή τη στιγμή καίει δίπλα σε σπίτια. Σύμφωνα με το notia.gr η πυρκαγιά ανεβαίνει το Πάνειο Όρος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση της Μονής Ιεράς Σκέπης και του οικισμού Χελώνι.
Οι φλόγες καίνε ξερά χόρτα και στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 40 Ρουμάνοι πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
Κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά υπάρχουν κατοικίες χωρίς να απειλούνται μέχρι στιγμής, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κοντά στο σημείο που μαίνεται η φωτιά, υπάρχει το μοναστήρι της Αγίας Σκέπης με 12 μοναχούς να παραμένουν στο σημείο και να περιμένουν τους πυροσβέστες για να τους απεγκλωβίσουν.
Δημήτρης Λουκάς δήμαρχος Λαυρεωτικής: Η φωτιά έχει ξεφύγει – Καίει δασική έκταση
Για τη μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Νέο Κουβαρά Αττικής μίλησε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Λουκάς, δήμαρχος Λαυρεωτικής τονίζοντας ότι το μέτωπο της φωτιάς που αγγίζει σε έκταση το 1,5 χλμ. πέρασε από τα σπίτια και καίει χορτολιβαδική και δασική έκταση.
«Το μέτωπο είναι μεγάλο. Η φωτιά έχει προσπεράσει τα σπίτια και πάει νότια» δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής τονίζοντας ότι η φωτιά είναι στα όρια των δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Ο ίδιος τόνισε ότι η περιοχή είναι δύσβατη ενώ το ευχάριστο είναι ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια τονίζοντας ωστόσο ότι η φωτιά έχει ξεφύγει και είναι μεγάλη.