Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Δερβενοχώρια επιχειρώντας να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει ξεπεράσει σε έκταση τα 10 χιλιόμετρα ενώ ενδεχομένως να φτάνει ακόμα και τα 15 χλμ.

Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από σημείο μεταξύ των χωριών Πάνακτος και Πράσινο, καίγοντας το δάσος Παλαδώνη.

Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή με χαράδρες και δύσκολη πρόσβαση για τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Υπάρχει πυκνός καπνός, η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή Μάνδρα και την περιοχή Μαγούλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η φωτιά φούντωσε το πρωί σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι φόβοι και η μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά είναι μεγάλοι καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται να αυξηθεί η ένταση των ανέμων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Λόγω της φωτιάς στην περιοχή η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας-Θήβας από το ύψος του πρατηρίου Cyclon στην περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στην οδό Φυλής από την μονή Κλειστών αλλά και από την επαρχιακή οδό Οινόης Μαγούλας από το εργοστάσιο «Τιτάν».

Στην μάχη με το πρώτο φως τα εναέρια μέρα
Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη έπεσαν από αέρος στη μάχη κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ένταση της φωτιάς

Το δύσβατο του σημείου καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσέγγιση από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, πολλαπλασιάζοντας την επικινδυνότητα για τα πληρώματα των μέσων που ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης.

φωτο – counselor_2020