Μάχη με αναζωπυρώσεις και τα «καντηλάκια» στα Δερβενοχώρια – Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Ρόδο και Λουτράκι.

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς και αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή υπάρχει διασπορά δυνάμεων, οι οποίες συνεχίζουν να επιχειρούν προκειμένουν να περιορίσουν τα «καντηλάκια», δηλαδή τις διάσπαρτες πολύ μικρές εστίες οι οποίες ωστόσο μπορούν να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις, και να προστατεύσουν τις κατοικημένες περιοχές. Στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για συντονισμό.

Στη Ρόδο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Ίδια εικόνα με τα Δερβενοχώρια παρουσίαζει και το Λουτράκι καθώς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες εντός του καμένου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν σε επιφυλακή, προσπαθώντας να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα, καθώς και ένα ελικόπτερο.