Η φωτιά στην Κάρυστο αναζοπυρώθηκε τα ξημερώματα και μαίνεται κοντά στον οικισμό Πλατανιστό.

Μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο που ξεκίνησε σε δύσβατο σημείο το μεσημέρι της Κυριακής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να τιθασεύουν την πύρινη λαίλαπα, ενώ ένα ηχητικό ντοκουμέντο αποτυπώνει την δραματική έκκληση ενός πυροσβέστη για νερό.

Η φωτιά που ξεκίνησε σε δύσβατο σημείο στο βουνό Πλατανιστός Καρύστου, στη Νότια Εύβοια, βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ δεν σταματά να ηχεί το 112 για εκκένωση των ορεινών οικισμών Πλατανιστός, Άγιοι, Λιβάδι, Καστρί, Παλαιοχώρι και Πλατύς Γιαλός.

Η διαδρομή για να φτάσεις στον Πλατανιστό είναι αρκετά δύσβατη. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με ελιές και πεύκα και χαμηλότερη βλάστηση. Ο Πλατανιστός απέχει 40 λεπτά από την πόλη της Καρύστου και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, πέρα από κάτι στάνες και αγροικίες.

Λίγο πριν από τις 2:00 τα ξημερώματα της Τρίτης εστάλη εκ νέου μήνυμα του 112 στους λιγοστούς κατοίκους του Πλατανιστού να εκκενώσουν προς Κάρυστο, λόγω της φωτιάς.

«Δεν έρχεται νερό κάτω;»

Σε ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύει το EviaZoom.gr ακούγεται η φωνή ενός ενός πυροσβέστη που επιχειρεί να σβήσει τη φωτιά κοντά στο χωριό Πλατανιστός της Καρύστου.

Ο πυροσβέστης ακούγεται να ρωτάει από τον ασύρματο τους συναδέλφους του που επιχειρούν στον Πλατανιστό: «Δεν έρχεται νερό κάτω από το 1312;…»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός τόνισε τα ξημερώματα της Τρίτης:

«H κατάσταση μοιάζει πιο αισιόδοξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό, αφού παραμένει ενεργό το μέτωπο του Πλατανιστού. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν όλη νύχτα με τα επίγεια μέσα και θα ενισχυθούν το πρωί με τα εναέρια…»

Την Δευτέρα ήχησε εκ νέου το 112 για εκκένωση προς Κάρυστο από τους ορεινούς οικισμούς: Πλατανιστός, Άγιοι, Λιβάδι, Καστρί, Παλαιοχώρι και Πλατύς Γιαλός.

in.gr