Ενδέκατη ημέρα με εστίες φωτιάς να συνεχίζουν να καίνε στην καταστροφικότερη πυρκαγιά της Ευρώπης, σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη

Σε περιοχές που από παρθένα δάση μεταβλήθηκαν κρανίου τόπο συνεχίζουν να μάχονται με τις φλόγες οι εκατοντάδες πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι κάτοικοι του νότιου Έβρου αλλά και της Κομοτηνής, καθώς οι φωτιές που κατέκαψαν τον τόπο τους δεν έχουν σβήσει ακόμη.

Στην περιοχή επιχειρούν 474 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 100 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα που προσπαθούν να συμβάλουν την κατάσβεση είναι 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, σύμφωνα με το τοπικό xronos. Τις ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύουν πυροσβεστικές δυνάμεις από Κύπρο, Αλβανία, Σερβία, Τσεχία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Το βαριά τραυματισμένο δάσος της Δαδιάς συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσπάθειας, προκειμένου να διασωθεί ό,τι μπορεί από την προστατευόμενη περιοχή Natura2000 με τη μοναδική πανίδα και χλωρίδα. Το βάρος της προσπάθειας δίνεται στην περιοχή του χωριού Κοτρωνιά.

Στη Ροδόπη, αντίστοιχα, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή μεταξύ των Κασσιτερών και της Κίρκης και στο Παπίκιο Όρος. Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε σταλεί και μήνυμα εκκένωσης από τους πολίτες μέσω του 112.