Νέοι 36 Βούλγαροι πυροσβέστες αναχωρούν για την Ελλάδα, αντικαθιστούν την πρώτη ομάδα της ενότητας μας για την καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη

Την 1η Σεπτεμβρίου 2023 (Παρασκευή) στις 12:00 μ.μ., μια νέα ομάδα 36 Βούλγαρων πυροσβεστών θα αναχωρήσει από το κτίριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Kardzhali (οδός Georgi Kondolov No. 26), οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους στον αγώνα κατά δασικές πυρκαγιές στη βορειοανατολική Ελλάδα .

Ο λόγος για την εναλλαγή είναι η περίπλοκη κατάσταση στη νότια γείτονά μας και η ανάγκη να συνεχιστεί η αποστολή της βουλγαρικής μονάδας επίγειας πυρόσβεσης εκεί στο πλαίσιο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Η νέα σύνθεση περιλαμβάνει πυροσβέστες από τις περιφερειακές διευθύνσεις πυρασφάλειας και προστασίας πληθυσμού (RDPBZN) από τη Σόφια, το Μπλαγκόεβγκραντ, το Κιουστέντιλ, τη Μοντάνα, το Λόβετς, το Γκάμπροβο, το Παζαρτζίκ και τη Στάρα Ζαγόρα. Στην Ελλάδα θα ταξιδέψουν με 5 βαν. Επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο χ. επιθεωρητής Rosen Borisov από το RDPBZN-Shumen.

Η ομάδα θα ξεκινήσει αποστολή μετά από σύντομη ενημέρωση, στην οποία θα παρευρεθεί ο επικεφαλής επίτροπος Alexander Jartov, Διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης «Πυρασφάλεια και Προστασία του Πληθυσμού» του Υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος θα καλωσορίσει επίσης τους εργαζόμενους της πρώτης ομάδας της ενότητας.
Οι Βούλγαροι πυροσβέστες που μέχρι τώρα συμμετείχαν στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, επιστρέφουν στη Βουλγαρία την ίδια μέρα (1η Σεπτεμβρίου 2023) και θα υποδεχθούν μπροστά από το κτίριο της πυροσβεστικής στην πόλη. του Κάρτζαλι στις 3:30 μ.μ.

Η πρώτη ομάδα των πυροσβεστών μας συμμετείχε σε πολύπλοκες πυροσβεστικές δραστηριότητες για τον έλεγχο δυσπρόσιτων εστιών πυρκαγιάς, περιπολώντας και φρουρώντας την πληγείσα περιοχή, μαζί με Έλληνες πυροσβέστες και στρατιωτικές ομάδες στην περιοχή των οικισμών Λευκίμμης, Κύλα. Σάπες και Λεπτοκαλιά.Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 810.000 στρέμματα έχουν καεί στην περιοχή της πόλης της Αλεξανδρούπολης στη βορειοδυτική Ελλάδα, όπου έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά στην ΕΕ από το 2000. Λόγω του μεγέθους της καταστροφής της πυρκαγιάς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι διεξάγει τη μεγαλύτερη επιχείρηση εναέριας πυρόσβεσης για την αντιμετώπιση των «μεγαλύτερων που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ΕΕ» δασικών πυρκαγιών. Μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης στάλθηκαν στην Ελλάδα 407 πυροσβέστες και 62 εξειδικευμένα οχήματα από τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Τσεχία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Σλοβακία.

Νέοι 36 Βούλγαροι πυροσβέστες έρχονται στην Ελλάδα