Πυρκαγιά στον Έβρο: Σε πύρινο «κλοιό» για 14η ημέρα

Πυρκαγιά στον Έβρο: Σε πύρινο «κλοιό» για 14η ημέρα
01/09/2023

Δέκατη τέταρτη ημέρα που μαίνεται η φωτιά στον Έβρο και τώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα δυτικά του Σουφλίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει δυτικά της περιοχής, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην κινδυνεύεικαι όλες οι Πυροσβεστικές δυνάμεις ρίχνουν το βάρος τους εκεί.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα ρίψεις νερού πραγματοποιούν 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Ισχυρές είναι και οι επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα επιχειρούν 582 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων και 122 οχήματα, ενώ το έργο τους συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές.

Χθες η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη για την ευρύτερη περιοχή. Οι φλόγες πέρασαν τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.

Γίνονται συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί και το βράδυ οι κάτοικοι έλαβαν για ακόμη μία νύχτα την προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας να είναι σε επιφυλακή χωρίς ωστόσο να υπάρξει επόμενο μήνυμα για εκκένωση.

Συνολικά έχουν καεί περισσότερες από 800.000 στρέμματα και όλο το βράδυ επιχειρούσαν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στο σημείο.

Don't Miss

Αντίστροφη μέτρηση για την αντιπυρική περίοδο με κενά στην Πυροσβεστική

Αντίστροφη μέτρηση για την αντιπυρική περίοδο με κενά στην Πυροσβεστική

Η πυροσβεστική υπηρεσία μετράει αντίστροφα για την έναρξη της αντιπυρικής
Πυρκαγιά

Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας

Πυρκαγιά ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε ξενοδοχείο στο