Τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού στο Γεράκι Λακωνίας, στα πρότυπα ανάλογων εγκαταστάσεων που λειτουργούν ήδη σε περιοχές όπως η Πετρίνα Δ. Αν. Μάνης και η Μυρτέα Δ. Ευρώτα.

Προ ημερών, μάλιστα, μετά από πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Ευρώτα, κ. Παναγιώτη Δρούσια, πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση σε τοπικούς παράγοντες και φορείς στο Γεράκι από τον διοικητή της ΠΥ Γυθείου, Αντιπύραρχο Κώστα Γραφάκο. Ο έμπειρος αξιωματικός θεωρείται πρωτοπόρος στις ενέργειες για οργάνωση και λειτουργία εθελοντικών πυροσβεστικών δομών στη Λακωνία, ενώ είναι γενικότερα ευαισθητοποιημένος στην προώθηση του εθελοντισμού τόσο στο Πυροσβεστικό Σώμα, όσο και στην κοινωνία ευρύτερα.

Η πρόοδος του εγχειρήματος που θα ενισχύσει την πυροπροστασία του Γερακίου και της ευρύτερης περιοχής απαιτεί τη συνδρομή και των πολιτών, οι οποίοι πρέπει να αποδείξουν εγγράφως ότι επιθυμούν ένα τέτοιο έργο. Οι πρώτες σχετικές αιτήσεις είναι συμπληρωμένες, ωστόσο απαιτούνται κι άλλες που πρέπει να υποβληθούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

«Δεν αφορά μόνον το Γεράκι. Μπορούν να κάνουν αίτηση και κάτοικοι από τα διπλανά χωριά. Οι μνήμες του 2007 είναι ακόμη νωπές. Ας στηρίξουμε όλοι μας αυτήν την κίνηση και να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για τα παιδιά μας», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση-κάλεσμα ο κ. Θανάσης Σταματόπουλος.

Το επόμενο διάστημα θα διαπιστωθεί εάν η ιδέα μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος για να μετουσιωθεί από τη θεωρία στην πράξη.

Εθελοντές μπορούν να γίνουν άνδρες και γυναίκες από 18 – 55 ετών, χωρίς να υπάρχει δέσμευση από ποια περιοχή είναι ο καθένας (Βρονταμάς, Ζούπαινα, Καλλιθέα, Καρίτσα, Αλεποχώρι).

φωτο. Θ. Σταματόπουλος

Τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού στο Γεράκι Λακωνίας

lakonikos.gr