Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργο Κωνσταντίνου, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και για αυτό το λόγο αποφασίστηκε να στηθεί συντονιστικό κέντρο στην περιοχή.

Επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης κατευθύνονται στην κοινότητα Ακρούντας της επαρχίας Λεμεσού, στο σημείο όπου λίγο μετά τις 13.00 ξέσπασε πυρκαγιά κοντά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, ώστε να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, με τις δυνάμεις να αναπτύσσονται στο βορειοανατολικό μέτωπο που κινείται προς την κοινότητα της Διερώνας.

Σύμφωνα με ενδιάμεση ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, η πυρκαγιά, που είναι σε εξέλιξη, έχει κάψει περίπου 15 εκτάρια γεωργικών καλλιεργειών, πεύκων και θαμνώδους βλάστησης. Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης συνεχίζονται με εναέριες και επίγειες δυνάμεις, αναφέρεται.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος ΙΙ που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνδράμουν τα 5 αεροπλάνα και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ τον συντονισμό χειρίζεται 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Συγκεκριμένα, προστίθεται, από εδάφους συνδράμουν από το Τμήμα Δασών 80 άτομα προσωπικό με 14 πυροσβεστικά οχήματα, 4 βυτιοφόρα και 3 προωθητές γαιών, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 9 άτομα με 3 οχήματα, ενώ κατευθύνονται και επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης.