Πώς θα κινηθεί ο καιρός το επόμενο διάστημα μέχρι τα τέλη του μήνα. Η τάση του καιρού για τον υπόλοιπο Σεπτέμβριο από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά και διεθνή προγνωστικά κέντρα.

Ανάπαυλα από τις βροχές και καταιγίδες για το επόμενο διάστημα, μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel από τη χώρα, η οποία έπληξε αρκετές περιοχές, αφήνοντας πίσω της νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Θ. Κολυδάς: Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά και τα διεθνή προγνωστικά κέντρα, τόσο τα κλιματικά όσο και τα ατμοσφαιρικά μοντέλα βρίσκονται σε συμφωνία για τη διατήρηση ήπιου καιρού στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, χωρίς σημαντικές βροχοπτώσεις με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή.

Οι χάρτες είναι εύκολο να διαβαστούν, καθώς στο πάνω μέρος του χάρτη υπάρχει υπόμνημα για το πόσα χιλιοστά βροχής θα είμαστε πάνω ή κάτω από την κανονική τιμή. Οι περιοχές με λευκό χρώμα δεν παρουσιάζουν αποκλίσεις.

Θ. Κολυδάς: Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Γενικότερα για το επόμενο 15ημερο για τη χώρα μας αλλά και ειδικότερα για τη Θεσσαλία φαίνεται ότι θα έχουμε έλλειμμα βροχοπτώσεων. Οι κανονικές τιμές για πάρα πολλές περιοχές της χώρας υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ, όπου εκεί μπορείτε να έχετε μια καλή εκτίμηση για την κάθε περιοχή.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του ατμοσφαιρικού μοντέλου GFS με τις βροχοπτώσεις μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου. Παρότι υπάρχουν ενδείξεις για βροχές , η γενική τάση για τον υπόλοιπο Σεπτέμβρη είναι ότι θα κυλήσει χωρίς μεγάλα ύψη βροχοπτώσεων. Όλα βέβαια εξαρτώνται από την συμπεριφορά των χαμηλών που θα δημιουργηθούν στον κόλπο της Γένοβας, των οποίων η προγνωσιμότητα δεν είναι πάντοτε τόσο καλή.

Τα ύψη υετού για το επόμενο 15ημερο με βάση τα δεδομένα του ατμοσφαιρικού μοντέλου #GFS. Θα ακολουθήσει περαιτέρω ανάλυση και συγκρίσεις με κλιματικά δεδομένα.

Ο καιρός στην Καρδίτσα

Ακολουθεί το μετεώγραμμα της Καρδίτσας για διάστημα 10 ημερών όπου προκύπτει ότι από το απόγευμα της Κυριακής και τη Δευτέρα εμφανίζονται κάποια ύψη υετού, όχι όμως σημαντικά (συνολικά έως 5mm).

Θ. Κολυδάς: Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου