Η κακοκαιρία Elias σαρώνει τη Μαγνησία με σφοδρές καταιγίδες, ήδη έχει δοθεί εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ ο Κραυσίδωνας υπερχείλισε, πλημμυρίζοντας δρόμους και σπίτια και απειλώντας χωριά.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, που επλήγη ήδη με σφοδρότητα από την κακοκαιρία Daniel, σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει χτυπηθεί από κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα» γράφει χαρακτηριστικά.

«Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει “χτυπηθεί” από κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα, όπως η Μαγνησία. Το ύψος βροχής ξεπέρασε σήμερα στο Βόλο τα 200 λίτρα / τετ. μέτρο και τα 1000 για το μήνα Σεπτέμβριο, ο οποίος ακόμα δεν έχει τελειώσει, όταν ο μέσος όρος βροχής για τον μήνα Σεπτέμβρη για την πόλη είναι περίπου τα 35 λίτρα/τετ μέτρο και αν… Τώρα αν δεν έχει σχέση αυτό με την ταχύτητα εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή τότε πάω πάσο!» τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.