Ελληνικά Canadair επιχειρούν για τρίτη ημέρα σε πυρκαγιά στην Αλβανία

Ελληνικά Canadair επιχειρούν για τρίτη ημέρα σε πυρκαγιά στην Αλβανία
03/10/2023

Την Κέρκυρα χρησιμοποιούν ως βάση τους για τρίτη ημέρα τα δύο ελληνικά Canadair CL 415 που επιχειρούν από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αεροδρομίου για την κατάσβεση μεγάλης φωτιάς στην Αλβανία.

Τα δύο αεροσκάφη έχουν αποσταλεί με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για παροχή συνδρομής, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην προστατευόμενη περιοχή Pishe-Poro της περιφερειακής ενότητας Fier της Αλβανίας. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των αλβανικών αρχών, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, rescEU.

Τα δύο αεροσκάφη έχουν φτάσει στο νησί με πλήρη εξοπλισμό και διπλά πληρώματα καθώς και μηχανικούς. Έχουν χωρητικότητα 5,5 τόνων νερού και οι ρίψεις τους γίνεται υπό την καθοδήγηση των επίγειων συντονιστών της Πυροσβεστικής.

ertnews.gr

Don't Miss

Σπάνια κουκουβάγια απελευθερώθηκε από την Πυροσβεστική Αλεξανδρούπολης

Σπάνια κουκουβάγια απελευθερώθηκε από την Πυροσβεστική Αλεξανδρούπολης

Ένα διαφορετικό περιστατικό κλήθηκε, να διαχειριστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.
Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λιπά στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λιπά στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λιπά στον Σκάνδαλο