Έρχονται 990 προσλήψεις σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

20/10/2023
by
Έρχονται 990 προσλήψεις σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

Σε νέες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό προσλήψεων 2024.

Σύμφωνα με την κατανομή που έδωσαν στη δημοσιότητα η υπουργός Νίκη Κεραμέως και η αρμόδια υφυπουργός, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πρόκειται να ενισχυθεί με 990 νέα στελέχη.

Να σημειωθεί ότι από τις 16.521 προσλήψεις, τη μερίδα του λέοντος, δηλαδή τις 14.082 προσλήψεις, καταλαμβάνουν τα υπουργεία. Θα μείνει ένας μικρός αριθμός θέσεων (2.439), οι οποίες θα διανεμηθούν σε λοιπούς φορείς του Δημοσίου, όπως Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, Ανεξάρτητες Αρχές κλπ.

Ειδικότερα, αναμένονται οι εξής προσλήψεις:
-Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (διπλασιασμός του αριθμού των υποψηφίων)

-Αξιοποίηση 700 θέσεων για εξειδικευμένο προσωπικό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

-Προσλήψεις στις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), για χειριστές ελικοπτέρων, μηχανικούς, πλοηγοούς), για την κάλυψη αναγκών σε φορείς που εδρεύουν στις πληγείσες περιοχές

-Ενίσχυση κλάδων που σχετίζονται με την προστασία των δασών

Don't Miss

"Μάθημα" από Πυροσβέστες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

“Μάθημα” από Πυροσβέστες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

Στις 6-4-2023 κλιμάκιο της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αργολίδας ανταποκρινόμενη άμεσα
Νορβηγοί και Φινλανδοί πυροσβέστες έφτασαν στην Τρίπολη

Νορβηγοί και Φινλανδοί πυροσβέστες έφτασαν στην Τρίπολη

Αφίχθησαν σήμερα Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 οι Νορβηγοί και οι