Ο αρχιπύραρχος Γιώργος Τσικαλάς ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου εκδηλώθηκαν στην Κρήτη 350 πυρκαγιές, τις οποίες το Σώμα κατάφερε να σβήσει χωρίς ιδιαίτερες ζημιές.

«Δύσκολο καλοκαίρι» υπό «δύσκολες συνθήκες» χαρακτήρισε την περίοδο της αντιπυρικής περιόδου – που ναι μεν λήγει αύριο, ωστόσο θα συνεχιστεί η απαγόρευση χρήσης πυρός – ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Κρήτη, αρχιπύραρχος Γιώργος Τσικαλάς.

Ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι εκδηλώθηκαν 350 πυρκαγιές κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στην Κρήτη, στις οποίες το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει. «Καταφέραμε να τις σβήσουμε πολύ γρήγορα χωρίς ιδιαίτερες ζημιές», τόνισε ο αρχιπύραρχος Γ. Τσικαλάς.

«Όχι μόνο αυτό αλλά στείλαμε και δυνάμεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, στη Βοιωτία, το Λουτράκι, την Άνδρο, τον Έβρο για φωτιές και στον Θεσσαλικό Κάμπο για πλημμύρες».

Ο κ. Τσικαλάς χαρακτήρισε «μία επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο, με θετικό πρόσημο για την Κρήτη», αυτή που λήγει αύριο Τρίτη 31/10/23, ενώ, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό αλλά το επιβεβαίωσε και ο ίδιος, λόγω της ανομβρίας και της ξηρασίας θα υπάρξει παράταση απαγόρευσης πυρός μέχρι τις 15/11/23.

«Πλέον, σαν Κρήτη, μπορούμε να πούμε ότι πήγαμε πολύ καλά», τόνισε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στο νησί.

Λόγω της παραταγμένης ανομβρίας και ξηρασίας που επικρατεί στην περιοχή της Κρήτης καθώς και των αυξήσεων του αριθμού πυρκαγιών το τελευταίο δεκαήμερο (από 20/10 μέχρι και σήμερα είχαμε 23 πυρκαγιές) παίρνει παράταση το χρονικό όριο απαγόρευσης της οποιαδήποτε χρήσης πυρός στην ύπαιθρο μέχρι τις 15 Νοέμβριου 2023 για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης μετά από απόφαση του συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης (σύμφωνα και με τις διατάξεις της Πυροσβεστικής Διάταξης 9/2021). Οι παραβάτες θα υπόκεινται σε διοικητικά πρόστιμα καθώς και σε ποινικές κυρώσεις.

neakriti.gr