Με αφορμή την ολοκλήρωση της Αντιπυρικής Περιόδου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, πύραρχος κ. Χρήστος Ζουναλής, έκανε δηλώσεις στις οποίες ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκε, ενώ παράλληλα έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες για τις ελεγχόμενες καύσεις και πως αυτές πρέπει να γίνονται.

Αρχικά, ο κ. Ζουναλής τόνισε την φετινή αντιπυρική περίοδο είχαμε στην Κεφαλονιά ‘’Λιγότερες πυρκαγιές και λιγότερες καμένες εκτάσεις. Δώσαμε βάρος στην πρόληψη, αλλά και στην γρήγορη αντιμετώπιση όλων των συμβάντων που προέκυψαν’’.

Παράλληλα, ο κ. Ζουναλής ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία, τους πολίτες και τους επισκέπτες της Κεφαλονιάς, τους Δήμους και την Περιφέρεια, όλες τις ΕΟΔ του νησιού, για τις οποίες όπως τόνισε ‘’σε αρκετές περιπτώσεις, έφταναν πρώτες στα συμβάντα’’, αλλά και την ομάδα πυροπροστασίας του Δήμου Αργοστολίου για την μεγάλη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όσον αφορά την ελεγχόμενη καύση και όπως μπορείτε να ακούσετε στις παρακάτω δηλώσεις του, τόνισε πως αυτές πρέπει να γίνονται μόνο ημέρα και κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού πρώτα έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας.

inkefalonia.gr