Το σενάριο αφορούσε σεισμό σε ώρα μαθήματος όπου στο σχολείο έπιασε και φωτιά εξ αιτίας του σεισμού σε γραφείο του ισογείου αλλά και σε αίθουσα διδασκαλίας στον Α όροφο, με εγκλωβισμένα και τραυματισμένα άτομα . Στο Α΄Λύκειο σήμερα η Πυροσβεστική έκανε μία εξαιρετικά πετυχημένη άσκηση με τη συμμετοχή παιδιών και καθηγητών του σχολείου. Στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 12 άνδρες. Συμμετείχε επίσης η αστυνομία, που έκλεισε τους δρόμους γύρω από το σχολείο, η ΔΕΔΔΗΕ για να κόψει τα ρεύμα, αλλά και το ΕΚΑΒ για την παραλαβή του τραυματία.

Τα παιδιά παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία με μεγάλο ενδιαφέρον ενώ είχαμε και τη συμμετοχή στην άσκηση δύο μαθητών.

Αμέσως μετά ο υποδιοικητής , αντιπύραρχος, Δημήτρης Ρούπας, έκανε ενημέρωση και για το τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές και οι καθηγητές σε περίπτωση σεισμού ενώ έκανε και μία μικρή επίδειξη των εργαλείων που χρησιμοποιεί ένας πυροσβέστης είτε για μια διάσωση από σεισμό κάτω από τα ερείπια είτε σε περίπτωση φωτιάς.

Να σημειωθεί ότι η είδηση που έδωσε ήταν ότι στην Λευκάδα η Πυροσβεστική ετοιμάζει και ορειβατικό τμήμα ώστε να μπορεί να επέμβει άμεσα. Αμέσως μετά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Λευκάδας, Κώστας Τσίγκας έκανε δήλωση στο ilefkada.gr