Καιρός: Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τη Βορειοδυτική Ευρώπη, κινούμενο νοτιοανατολικά θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, αλλά και θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τη Δευτέρα 27/11 προβλέπονται λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά και νότια με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά, στο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Βαθμιαία και μέσα στη νύχτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 28/11, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 28/11, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη.

Την Τετάρτη 29/11 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια.

ADVERTISING

Καλλιάνος: Σε αυτές τις περιοχές αναμένονται βροχές το επόμενο 48ωρο -Έρχονται ισχυροί νοτιάδες, μέχρι 9 μποφόρ
Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μέσω βίντεο, ενημέρωσε για τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες, κάνοντας λόγο για ένα σύστημα που θα φέρει βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της χώρας, ενώ προειδοποίησε για τους ισχυρούς ανέμους που θα επικρατήσουν, αγγίζοντας τοπικά τα 9 μποφόρ στα βορειοανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

Καιρός: Αναλυτικά η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου
«Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη περιμένουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Καταιγίδες σε συγκεκριμένα τμήματα και βροχές κατά περιόδους από ασθενείς έως και πιο δυνατούς σε, επίσης, αρκετές περιοχές της επικράτειας. Με λίγα λόγια το σύστημα αυτό, που θα μας απασχολήσει, θα δώσει στα περισσότερα τμήματα της επικράτειας έστω και λίγη ώρα κάποιες βροχές, ιδιαιτέρως την Τρίτη με την Τετάρτη να είναι μια μέρα που σιγά-σιγά και σταδιακά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Αλλά και η Τετάρτη θα είναι μια μέρα με αρκετές βροχές.

Συνοψίζοντας, αύριο Τρίτη περιμένουμε βροχές, μπόρες, τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε περιοχές όπως τα Επτάνησα, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος και από την άλλη μεριά της χώρας, από τα ανατολικά τμήματα, περιοχές όπως η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Πρόσκαιρα, ίσως, στα δυτικά, τα νοτιοδυτικά της Κρήτης και στις Κυκλάδες να έχουμε και εκεί έντονα περάσματα από καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι άστατος, κατά διαστήματα, ωστόσο, όχι με έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες δύναται να δημιουργήσουν προβλήματα», ανέφερε ο κ. Καλλιάνος.

«Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, πάλι, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε τοπικές καταιγίδες, έντονες κατά περιόδους, ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ναι μεν ο καιρός θα είναι άστατος αλλά φαίνεται ότι σταδιακά θα αρχίσει να βελτιώνεται από το μεσημεράκι προς απόγευμα και στη συνέχεια. Προφανώς μέσα στην Τρίτη και την Τετάρτη που θα έχουμε τις καταιγίδες και τις βροχές δεν θα βρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά κατά περιόδους και κατά τόπους θα σημειωθούν τα φαινόμενα», πρόσθεσε.

Σχετικά με τους ανέμους, ο κ. Καλλιάνος ανέφερε ότι αναμένονται ισχυροί νοτιάδες 7-8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία αναμένεται να είναι καλή λόγω των νοτιάδων.