Άσκηση εκπαίδευσης των πυροσβεστών στη χρήση πλωτών αντλιών πυρόσβεσης, δωρεά του Ροταριανού Ομίλου «Κολοσσός» προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην πισίνα του ξενοδοχείου Apollo Beach στο Φαληράκι.

Πρόκειται για τρεις πλωτές αντλίες πυρόσβεσης που μπορούν να τροφοδοτήσουν με νερό πυροσβεστικά οχήματα, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Τέτοιες αντλίες είχε χρησιμοποιήσει το κλιμάκιο των Σλοβάκων πυροσβεστών που είχε έρθει στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς, τον Ιούλιο. «Είχαμε εντυπωσιαστεί τότε, γιατί οι Σλοβάκοι γέμιζαν τα οχήματα τους σε ελάχιστο χρόνο με νερό από τις πισίνες, ενώ εμείς έπρεπε να γεμίζουμε από τα υδροστόμια, χάνοντας πολύτιμο χρόνο γιατί η πίεση του νερού ήταν χαμηλή» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, πύραρχος Νικήτας Βενιός.

Τις τρεις πλωτές αντλίες, μαζί με μια τροχήλατη, δώρισε, μετά από σχετική συνεννόηση, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, ο Ροταριανός Όμιλος “Κολοσσός”, εκπρόσωποι του οποίου παρακολούθησαν χθες το μεσημέρι την άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην πισίνα ξενοδοχείου. Το σενάριο της προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς σε χώρο ξενοδοχείου με δύσκολη πρόσβαση στους πυροσβέστες, με τα συστήματα ηλεκτροδότησης και πυρασφάλειας της μονάδας, να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

«Παρόμοιο περιστατικό είχαμε αντιμετωπίσει στην πραγματικότητα πέρσι το καλοκαίρι σε ξενοδοχείο» σημείωσε ο διοικητής της ΠΥΡ, ευχαριστώντας τον Όμιλο Ρόταρυ για τη δωρεά προς την Υπηρεσία του εξοπλισμού, ο οποίος είναι μοναδικός στο ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα.

ertnews.gr