Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Απαλού, στην Αλεξανδρούπολη θέλοντας να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για όσα έχουν προσφέρει οι πυροσβέστες δημιούργησαν ένα ημερολόγιο για το 2024.

Η ιδέα πήρε σάρκα και οστά από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και η πρόεδρος του, κα.Χριστίνα Κρομμύδα, μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, για αυτή την πρωτοβουλία.

«Η ιδέα ξεκίνησε από ένα πάρκο όπου τα παιδιά συζητούσαν για το πώς μπορούν να βοηθήσουν τους πυροσβέστες, γιατί είχαμε πολλές φωτιές εδώ το καλοκαίρι και σκεφτήκαμε εμείς οι γονείς τι μπορούμε να κάνουμε για να υλοποιήσουμε την ιδέα των παιδιών και βγήκε αυτό το υπέροχο ημερολόγιο. Συνεργαστήκαμε και με ακόμη δύο σχολεία», όπως ανέφερε.

Το «ευχαριστώ» των μαθητών του Απαλού στους ηρωϊκούς πυροσβέστες
Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξναδρούπολης, Κώστας Κουκουλομάτης, εμφανώς συγκινημένος ανέφερε ότι δέχθηκαν πολλή αγάπη από τους κατοίκους της περιοχής σε όλη τη διάρκεια που «πάλευαν» με τις φλόγες:

«Οι άνδρες της πυροσβεστικής πρωταγωνιστούν και όλο το διάστημα που ήταν στις φωτιές είχαν την αμέριστη αγάπη του κόσμου, απλώς αυτό το ημερολόγιο με συγκίνησε πάρα πολύ καθώς είδαμε ότι ο κόσμος μας σκέφτεται και μας αγαπάει. Η αγάπη που πήραμε αρκεί για όλα, δε θέλουμε να ζητήσουμε κάτι, μόνο αυτό που έγινε, φτάνει για όλα».

ertnews.gr