Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΑΚ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

To 2023 οι Εθελοντές της Ο.Α.Κ. συνέδραμαν και συμμετείχαν στις εξής δράσεις :
❖ Συμβάντα Πυρκαγιάς : 28
❖ Παροχή βοήθειας : 18
❖ Έρευνα – Διάσωση : 6
❖ Κάλυψη Πυροπροστασίας : 5
❖ Επισκέψεις σε Σχολεία – Ομιλίες : 5
❖ Εκπαίδευση – Ασκήσεις : 3

Από το έτος 2023 ξεχώρισαν η συνδρομή της Ο.Α.Κ. με 5 πυροσβεστικά οχήματα στην Πυρκαγιά της Ασπροπουλιάς την 31/08 καθώς και η συνδρομή στις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας μέσω 4 αποστολών για διάσωση ανθρώπων, ζώων, αντλήσεις υδάτων και διάφορες παροχές βοηθείας.

Όλες οι ανωτέρω δράσεις και δραστηριότητες έγιναν χάρη στην εθελοντική προσφορά των μελών της Ο.Α.Κ. Για τη υλοποίηση όμως όλων αυτών των δράσεων οι εθελοντές μας αφιέρωσαν το έτος 2023 επιπλέον χιλιάδες υποστηρικτικές ώρες σχετικά με διοικητικά θέματα, καθαριότητες- συντηρήσεις εξοπλισμού, κατασκευές κτλ.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει σε όλες και όλους τους Εθελοντές της Ομάδας για τον πολύτιμο χρόνο που αφιερώνουν στην Ο.Α.Κ. και κατ επέκταση στην κοινωνία ευρύτερα.
✓ Ευχαριστούμε για την άριστη συνεργασία την ΔΙ.Π.Υ.Ν Μεσσηνίας την , Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια του νομού καθώς και τα στελέχη του Πυροσβεστικού σώματος για την υποδειγματική τους
συνεργασία καθ όλο το έτος.
✓ Ευχαριστούμε τον Δήμο Καλαμάτας , και τους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας καθώς και τα αντίστοιχα γραφεία Πολιτικής Προστασίας για την συνεργασία τους.
✓ Ευχαριστούμε τις Εθελοντικές Ομάδες και τον κάθε ένα πολίτη ξεχωριστά για την συνεργασία και την υποστήριξη σε κάθε συμβάν.
✓ Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της Ομάδας μας που δίχως την δική τους ενίσχυση , δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στις επιχειρησιακές μας υποχρεώσεις.

ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Σε 65 περιστατικά και δράσεις ανταποκρίθηκαν το 2023