Στη μικρή πόλη Heidenau, που βρίσκεται στο κρατίδιο Niedersachsen της Γερμανίας, σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 2 π.μ. έκτακτη ανάγκη πυρόσβεσης. Ένα φορτηγό που μετέφερε φρούτα και λαχανικά έπιασε φωτιά στην Α1 κοντά στο Heidenau, νοτιοδυτικά του Αμβούργου. Ο οδηγός κατάφερε να σταματήσει εγκαίρως το όχημα και να διαφύγει σώος πριν το φορτηγό τυλιχθεί πλήρως στις φλόγες.

Μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, το φορτηγό είχε ήδη επεκταθεί σε άλλα οχήματα και είχε προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα. Πυροσβέστες από τις περιοχές Harburg και Rotenburg έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά, αλλά αντιμετώπισαν προκλήσεις λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών και της περιορισμένης πρόσβασης σε πηγές νερού.

Παρά τις δυσκολίες αυτές, περίπου 70 πυροσβέστες εργάστηκαν ακούραστα για να καταπολεμήσουν τις φλόγες χρησιμοποιώντας αφρό σε μεγάλες εκτάσεις για να διασφαλίσουν ότι όλες οι εστίες σβήστηκαν. Ωστόσο, καθώς επιχείρησαν να ρίξουν νερό στο δρόμο, αυτό πάγωσε σχεδόν αμέσως, με αποτέλεσμα να σκουπίσουν το δρόμο πολλές φορές. Το ρυμουλκούμενο τρακτέρ υπέστη σοβαρές ζημιές με τις εκτιμήσεις να ανεβάζουν το κόστος του σε πάνω από 100.000 ευρώ.

Γερμανία: Πώς οι πυροσβέστες πάλεψαν με το ακραίο κρύο για να σταματήσουν τις φλόγες

newseizor.com