Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Λεωνίδιο

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Λεωνίδιο
16/01/2024

Με μια ισχυρή δόνηση ξύπνησαν οι κάτοικοι στο Κρανίδι και στο Λεωνίδιο, καθώς σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί νοτιοδυτικά του Κρανιδίου στον Αργολικό Κόλπο.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Κρανίδι ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και έγινε αισθητός ακόμα και στην Αθήνα.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί της Τρίτης (16.1.2024) στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κρανίδι και Λεωνίδιο και συγκεκριμένα 16 χλμ βορειοανατολικά του Λεωνιδίου στον Αργολικό Κόλπο. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 14,5 χλμ.

Ο Βασίλης Καραστάθης, αναπληρωτής διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για το σεισμό, σημείωσε πως υπήρχε προσεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Τα νέα στοιχεία θα αξιολογηθούν τις επόμενες ώρες τόνισε και σημείωσε πως το επίκεντρο είναι στην θάλασσα, στην χερσόνησο στο Κρανίδι, ενώ υπογράμμισε πως ο σεισμός έγινε αισθητός και στις Σπέτσες.

Όπως είπε: «Θα δούμε πως εξελίσσεται η ακολουθία».

Ο Αθανάσιος Γκανάς, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημείωσε πως πρόκειται για ένα μεγάλο ρήγμα που βρίσκεται στην περιοχή και μπορεί να δώσει ισχυρούς σεισμούς.

«Η συγκεκριμένη περιοχή έχει μεγάλα ρήγματα αλλά έχει αραιή σεισμικότητα» σημείωσε. «Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι ότι είναι ο κύριος σεισμός, πρέπει να περιμένουμε» πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Λεωνίδιο

Don't Miss

Εμπρησμός η πυρκαγιά στη Μόρια: Συνελήφθησαν πέντε άτομα

Εμπρησμός η πυρκαγιά στη Μόρια: Συνελήφθησαν πέντε άτομα

Εμπρησμός ήταν η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας, που κατέκαψε
Δασικοί χάρτες: Έρχεται ρύθμιση του ΣτΕ που φέρνει ανατροπές

Δασικοί χάρτες: Έρχεται ρύθμιση του ΣτΕ που φέρνει ανατροπές

Νομοθετική ρύθμιση για την εξαγορά των παρανόμων εκχερσωμένων εκτάσεων που για δεύτερη φορά